Att skriva osynligt

osynlig skribent i buske

För att nå ett mål krävs ofta att flera personer och faktorer kan samverka optimalt, på rätt plats och i rätt tid, och att var och en gör vad den är bra på. Då kan vi komma riktigt långt!

Vi är inte resultatet – men vi bär på det. Yrkesstolthet innebär att resultatet gärna får glänsa rejält när allt är klart, men att det i huvudsak ska fylla ett behov på ett föredömligt sätt. Som en liten sko till en liten fot.

Detta gäller även texter, interna som externa. Väl valda ord som kombineras på rätt plats och i rätt tid kan inte slå rot och förgrena sig buskigt för allmän tolkning. Den bästa texten är ”osynlig” då den endast bär på resultatet – budskapet – som kan gå rakt in.

Det är nu jag blir sugen på att trycka in ordet bärbuske. Naturligtvis gör jag inte det.

Eller?

Ord är verkligen nyfikna, busiga och luriga! Se upp för bärbuskar i sommar.

Lämna en kommentar