Tänk på ordföljden när du skriver

En tecknad kvinna håller glatt fram en bajshög pyntad med en rosett.

I sociala medier kan vi uttrycka oss personligt och utan att bry oss så mycket om stavning eller grammatik. Men det kan uppstå missförstånd, så vill du berätta något viktigt eller sälja en vara eller tjänst, är det bra att kontrollera om orden står i rätt ordning.

Här är ett exempel på en text med galen ordföljd. Skribenten råkar berätta att hon var 18 år av Amanda Seyfried när hon tecknade ett porträtt och att filmen Mamma Mia visades i blyerts.

Detta är ett porträtt jag gjorde 2020 när jag var 18 år av Amanda Seyfried från filmen Mamma Mia i blyerts.”

De flesta av oss känner till filmen och skådespelerskan, så vi förstår ju vad hon ville säga. Men en text som handlar om något mer komplext, som vi inte direkt kan relatera till, kanske vi tolkar ordagrant.

Lämna en kommentar