OrdKanalens integritetspolicy

Det skapas en cookie i din webbläsare (om du valt att tillåta det) för att analysera trafiken till och från webbplatsen. Ingen tredje part delges informationen och du förblir anonym.

Om du skickar in ett formulär, undersöks din IP-adress av spamskyddet reCAPTCHA samt ett datasäkerhetsprogram som bland annat spärrar eventuella försök till dataintrång.

Uppgifter om dig kan förekomma i mailsystemet om vi haft mailkontakt eller om du använt ett formulär på webbplatsen. De används dock inte för reklamutskick eller liknande.

OrdKanalen använder tjänsterna Proton Mail och Proton Calendar som ligger på en starkt krypterad server i Schweiz. In- och utgående mailtrafik kan också krypteras med avancerade nycklar. Krypterad fildelning/leverans är möjlig via Proton Drive.

När du lägger en intresseanmälan eller beställning uppger du personlig information, exempelvis en postadress. I samband med det godkänner du att OrdKanalen lagrar och använder dina uppgifter i verksamheten för att fullfölja avtalet gentemot dig. Adressuppgift och/eller mailadress kvarstår därmed på OrdKanalens kopia av fakturan/kontantfakturan och i bokföringssystemet för att identifiera transaktionen.

Har du skickat OrdKanalen ett omdöme angående en bok eller tjänst som producerats eller levererats av OrdKanalen, sparas dina uppgifter och omdömet i form av mail, citerat på denna webbplats och i insticksmodulen för formuläret.

Om du delar ett blogginlägg härifrån till Linkedin, kan din IP-adress eventuellt registreras i enlighet med deras integritetspolicy.

Du har enligt Dataskyddsförordningen  rätt att se vilken information som finns om dig i olika system. Om du anser att den information som OrdKanalen har om dig är felaktig, irrelevant eller ofullständig, kan du via kontaktsidan begära att den ska rättas eller be om att den ska tas bort.

Inkassogram hanterar kunduppgifter enligt GDPR vid eventuell utebliven betalning till OrdKanalen.

OrdKanalen för inget kundregister över privatkunder och ingen tredje part delges dina uppgifter vid kommunikation via mail eller formulär, om du inte aktivt angett att du vill ha kontakt med andra.

En miljö- och hållbarhetspolicy har tagits fram och kan skickas vid förfrågan.