Briljanta reklamtexter

En tecknad kvinna visar tummar upp och framför henne står det EXCELLENT.

Vissa korta reklamtexter är så briljanta. När jag ser dem i kombination med något lika briljant visuellt börjar det stråla av ”intellektuell” lycka inombords. I alla fall i mig. Sådana uttryck är ren konst, och konst är näring för själen.

Här är två exempel på budskap som går rakt in i hjärtat och väcker skratt av förundran:

På Svenska mässan pågår i skrivande stund Kvalitetsmässan, där man bland mycket annat avhandlar frågor om jobb, utbildning och lärande. Utanför står en buss med baken mot Korsvägen, och på den hänger en stor skylt med texten ”Körde du på tentan? Välj en annan linje”.

I Pressbyrån säljer de lusseballar precis som i fjol. Reklamen visar en lussekatt med annorlunda form, och texten ”Att testa sig är ingen stor apparat”.

Lämna en kommentar