Bokomslag

MiniatyrmakarenJag hade funderat länge och väl, kanske ett par år, på hur mitt bokomslag skulle kunna se ut. Att en sådan sak kan vara så himla svår. Men när jag fick syn på omslaget till ”Miniatyrmakaren” av Jessie Burton föll jag direkt. Så magiskt vackert!

Jag googlade på illustratören, Catrin Welz-Stein, och hittade många andra lika fina bilder som fick igång fantasin. Snart hade jag hela åtta idéer om möjliga motiv med henne som illustratör och tänkte att det måste vara beviset på att jag äntligen hittat rätt. Vilken känsla!

Det är som om boken inte blir verklig förrän den har ett omslag, trots att den är färdigskriven. För visst är det väl så att vi gärna väljer bok efter stämningen som omslagsbilden ger?

TheEndOfMrYVilka är era favoriter när det gäller bokomslag? Ett annat som jag gillar skarpt, precis som innehållet, är ”The End Of Mr. Y” av Scarlett Thomas.

Om ett par veckor ska Catrin Welz-Stein presentera tre olika utkast utifrån mina önskemål och hennes egen inspiration kring handlingen. Av dessa väljer jag ett som hon går vidare med och efter ytterligare någon vecka har jag det färdiga omslaget. Spännande!

Här är länkar till några av Catrins illustrationer på nätet:

Alice
The choice
New beginnings
Listen
Back to earth 2
Miss sunshine
Riding through the night
Unwrapped
The day I lost my heart
Where keys hang on buddies

Lämna en kommentar