Feedback

Godkänd

Brukar du ge feedback och spontant beröm?

Uppriktig feedback från personer i ett projekt, oavsett roller, tycker jag är väldigt bra. Då får man reda på vad som blev lyckat och hur man skulle kunna utveckla vissa saker för att det ska bli ännu bättre nästa gång.

Feedback från en chef i form av allmän bekräftelse, som en klapp på huvudet eller ”jobba på, du, jag ser dig, du är duktig”, är inte så viktig i mina ögon om hen inte vet vad man gör. Det är förmodligen svårt att som chef utan insikt i de aktuella projekten ge konstruktiv feedback.

Däremot är det kul när en kund eller kollega spontant säger ”Vad bra det här blev” och verkligen menar det. Då vet man att resultatet uppskattas och att personen vill glädja en med att berätta det.

Och vem vill inte ha nöjda kollegor och kunder och trevliga relationer?

Dessvärre tror jag många är rädda för att mottagaren skulle ta illa vid sig av konstruktiv feedback, eller för att själva betraktas som gnälliga trots att det handlar om synpunkter och förslag som skulle kunna leda till utveckling för alla inblandade. Vad tror du? Kommentera gärna.

Lämna en kommentar