Professioner

Vad jobbar du med?

Vi har begåvats med talanger och förmågor, mer eller mindre tydliga, och dras till möjligheten att förstå, ta del av och göra skillnad där vi förmår.

Många får in en fot och lär sig mer. Några bidrar med kunskaper från andra områden och nya möjligheter skapas. I samarbeten pollineras passioner som ger nytt liv i verksamheten. När vi hjälps åt, inspireras vi till gemensamma nya mål.

Några av oss är kameleonter, duktiga på många saker, men de flesta har fingertoppskänsla inom ett eller få områden.

För att produkten eller tjänsten ska växa och frodas, krävs att vissa ingredienser tillsätts av dem med fingertoppskänsla. Jämför med jästen i en deg: utan den faller resten platt.

Det som fulländar receptet kan vara ledarens förmåga att samla och inspirera gruppens arbete. Det kan vara säljaren som får nya och befintliga kunder att genast vilja beställa produkten eller tjänsten. Tillgänglighet kan vara en annan viktig faktor.

Den som producerar ett genomtänkt, professionellt och tydligt skriftligt material inom och ut från företaget ger hela konceptet en sådan ton.

Textproduktionen bör därför inte överlåtas till någon som bara har tid över eller är expert på produkten/tjänsten eller som tycker det är kul att skriva men saknar förhöjd språkkänsla (utan att resultatet granskas av en sådan person). Då faller degen ihop.

Gör den professionella produkten/tjänsten rättvisa. Anlita någon med rätt profession även för att skriva.

Välkommen att kontakta OrdKanalen för ett samtal kring hur informationstexter, manualer, utbildningsmaterial etc. produceras eller granskas hos er.

Har ni någon textansvarig på jobbet?
×

Lämna en kommentar