Recension av Nästan en familj

GOOD

Hurra, vilken fin recension ”Nästan en familj” har fått!

Hanna Johansson på Johanssons språkkonsulteri ger boken en fyra i betyg:

4 av 5

”Först och främst måste jag nämna hur roligt det är att boken utspelar sig i Göteborg, som ju av naturliga orsaker ligger mig varmt om hjärtat. Det är något särskilt med att läsa berättelser som utspelar sig nära ens egen verklighet, och Bjarneborg gör ett utmärkt jobb i sin gestaltning av staden och dess olika delar.

Boken är en blandning av många genrer – något som skulle kunna bli rörigt, men som i det här fallet verkligen fungerar över förväntan. Handlingen innehåller thrillermoment, såväl som perspektiv på karaktärernas psykologi och relationer. Utöver dessa komponenter behandlas även övernaturliga inslag på ett sätt som känns trovärdigt och som ger boken det där lilla extra.

Något som jag vill lyfta fram är hur väl texten flyter och hur levande den känns. Alltihop är välskrivet och formulerat med mycket värme. Det är omöjligt att inte ryckas med i handlingen och bry sig om karaktärerna som beskrivs noggrant och mänskligt. Här och var glimmar stråk av humor och träffsäkra beskrivningar som får mig som läsare att le. Det märks hur mycket arbete författaren har lagt ner på sitt verk, och det har verkligen lönat sig. ”Nästan en familj” är svår att lägga ifrån sig, och lätt att förlora sig i.

Den här boken passar dig som
– gillar relationsbaserade handlingar
– är ute efter en spännande thriller som inte utspelar sig ur polisens perspektiv
– är nyfiken på att läsa om övernaturliga saker som händer i en vardag som du kan relatera till
– vill läsa en välskriven berättelse som utspelar sig i Göteborg.”

Hannas recensionssida om boken
Fler omdömen
Har du också läst boken men ännu inte gett den något omdöme? Välkommen att göra det här eller på exempelvis goodreads.com och sociala medier. Är du bokbloggare och vill recensera boken? Hör gärna av dig via kontaktformuläret.

Lämna en kommentar