Extra kapitel

Om Nova

Ungefär halvvägs har jag nog kommit i jobbet att ta bort överflödiga ord som ”riktigt”, ”just”, ”lite” och så vidare i bokmanuset. Vi kan kalla det en sista granskning före den externa textgenomgången som ska göras före den externa sättningen av texten i ett särskilt illustrationsprogram.

Det är många steg att ta innan manuset blir till en bok. Efter sättningen ska allt dessutom korrekturläsas igen, eftersom det kan ha blivit fel vid avstavningar och sådant. Så har vi sättning av omslagets alla sidor när vi vet hur många sidor inlagan får.

Och vet ni vad? Nu har jag fått för mig att skriva ett kapitel till! Nova, en av personerna i manuset, knackade mig på axeln häromdagen och sa att hon vill visa upp sig en gång till innan det är dags för epilogen. Fräckt, va? Men det är kul också. Det var ett tag sedan jag skrev ny text och inte bara redigerade, så jag har saknat det.

Stresskänslan får jag blunda för. Det som återstår innan den 12 maj 2017 när boken släpps i handeln är alltså det nya kapitlet, ytterligare korrekturläsningar och sättning av inlaga och omslag. Det ska bestämmas var/hur böckerna ska tryckas, lagras och distribueras och därefter ska det utföras.

Releasefest vill jag också ordna och sedan blir det löpande registreringar och bokföring, försäljning via olika system samt personligen, kontakt och avtal med leverantörer, nätbokhandlare, fysiska butiker och återförsäljare. Flera bibliotek hoppas jag också på och det kräver insatser. Boksigneringar, säljbesök i butiker och marknadsföring står också på mitt rullande schema.

2017 blir förhoppningsvis ett annorlunda och spännande år, på ett positivt sätt, med ”Nästan en familj”.

Lämna en kommentar