Debutantporträtt

nastanenfamilj_annons

I Svensk Bokhandels sommarkatalog, som utkommer i mars och når bokälskare, journalister, bibliotekarier och bokhandlare över hela Sverige, kommer jag att ha en kvartssidesannons om boken (se ovan) och en helsida med ett debutantporträtt.

Just nu filar jag på det sistnämnda, vilket inte är så lätt. Jag har skaffat en nätprenumeration på Svensk Bokhandels tidningar och kataloger och studerat debutantporträtten i årets höstkatalog, men de varierar brett. En del skriver mest om boken i sig, men man uppmanas att undvika cv:n, direkt reklam för boken och hänvisningar till hemsidor/bloggar.

Jag tror att mitt debutantporträtt får bli ungefär som nedan och hoppas att det väcker intresse. Hur som helst blir det här en spännande resa!

(Fotografen som tog bilden på mig heter Jenny Christenson och hennes namn kommer att synas tydligare vid debutantporträttet. Resultatet får ni se i mars)

”Jag föddes 1963 i Göteborg där jag sedan blivit kvar. Under min uppväxt förekom en del konstigheter i hemmet, men till slut vande vi oss vid skuggan som drog förbi i hallen när vi åt middag och vid att föremål eller möbler kunde flytta sig när ingen var i närheten.

Att jag är synsk och har mediala förmågor var inget som slog mig när jag började förutse framtida händelser. Däremot undrade jag hur vi alla hänger ihop. Detta och mitt filosofiska intresse för människans psyke, beteende och möjlighet till personlig utveckling har inspirerat till handlingen i relations- och utvecklingsromanen ”Nästan en familj”.

Analytisk förmåga och nyfikenhet ledde å andra sidan till ett yrkesliv som el- och teleteknisk ingenjör. Efter många år som projektör övergick jag till att arbeta som teknisk skribent, då skrivande alltid har varit viktigt för mig. Idén till en roman lät dock vänta på sig. Först 2013 kom tanken på att väva en längre skönlitterär och spännande historia av några människors existentiella upplevelser, föreställningar och rädslor. Den tog drygt tre år att skriva och redigera jämte det vanliga heltidsarbetet.

Om vi släpper föreställningen om oss själva som presterande varelser landar vi i frågan om meningen med livet. Varför är vi här? Och hur hänger vi ihop? Jag vänder mig till dem som är intresserade av personlig utveckling och som gärna reflekterar kring människans natur och kanske fascineras av hur sinnet kan glida över i det okända.”

Lämna en kommentar