Företagsnamn

OrdKanalen

OrdKanalen AB är ett alldeles nystartat företag. Att ge det ett namn var lurigt eftersom alla som jag kom på och gillade skarpt redan var upptagna.

Mitt förstahandsval var Vadå AB. Kort och bra. Då skulle loggan kunna vara som en kub med texten VADÅ överst och den aktuella inriktningen underst, beroende på tillfälle och uppdrag: VADÅ Förlag, VADÅ Vägledning och VADÅ Skribent. Visst skulle det bli snyggt?

Men Bolagsverket ansåg att Vadå AB är för likt det redan existerande företagsnamnet Vadå Information AB och även att mitt andrahandsval, Textuellt AB, liknar företagsnamn där ordet textuell ingår. Så jag fick börja fila på andra förslag.

Jag skrev ett inlägg på Facebook: den som kommer på ett företagsnamn som jag gillar och som accepteras av Bolagsverket får min kommande bok som tack. Det var då som någon föreslog Ordkanalen.

Var det inte lite väl långt? Ordkanalen AB går inte direkt att jämföra med Vadå AB. Och låg det inte lite knöligt på tungan? Jag svarade med ett tack, men jag får nog fundera lite. En annan person uttryckte ivrigt att det ju skulle passa jättebra med både bokutgivning och medial vägledning, för i båda fall används ju en kanal på något sätt. Ja, det hade jag inte tänkt på.

Ju mer jag tänkte på det, desto bättre kändes det. OrdKanalen är ett stabilt, seriöst och levande företagsnamn. Det rymmer diskussioner, filosofiska samtalsgrupper, medial vägledning, bloggande, skrivande och såklart romanen som ska nå läsare genom olika kanaler.

Så föddes OrdKanalen AB.

Lämna en kommentar