Tillägg

Nästan en familj

Min dotter har föreslagit ett tillägg som gör boken mer spännande på ett ställe i handlingen, och det vill jag förstås inte missunna läsarna. Dessutom har hon beställt mer ”intressant information” på ett annat ställe. Och jag som trodde mig vara klar förutom jakten på några möjliga skräpord till.

I lördags morse vaknade jag därför halv sex och kunde inte somna om trots att jag lagt mig bara fem timmar tidigare. Efter en halvtimme gick jag upp för att jobba med manuset en liten stund, men blev sittande i hela sex timmar! På söndagen blev det också sex timmar (18:00 – 00:30) och i går fyra (20:30 – 00:25).

Den nya texten kräver små ändringar i det som redan var ”klart”, och nu är det knappt fyra veckor tills allt måste vara klart om marginalerna inte ska försvinna. I mitten av februari ska texten sättas till tryckfärdigt format och sedan testläsas. Hoppas att jag känner mig nöjd när det blir dags.

Sättningen av inlagan (bokens innehåll) görs i InDesign av en person som är proffs på sådant, men baksidestexten och omslagets sidor har jag försökt få ordning på själv (se ovan) med hjälp av vänliga tyckare runtomkring. Den skimrande ramen på ryggen tog jag bort eftersom den kan förskjutas eller göra det för trångt eller rörigt.

Håll tummarna på att allt funkar och att jag får klart texterna i tid.

Lämna en kommentar