Köpvillkor, böcker

Du måste vara 18 år eller ha målsmans godkännande vid beställning. Skulle du ändå lägga en beställning, hålls din målsman ansvarig för ditt handlande.

Priser
Priset som anges för boken är inklusive moms.

Inom Sverige skickas boken fraktfritt. OrdKanalen tar inte ut några fakturerings- eller serviceavgifter.

Om du lägger en beställning till utlandet kontaktar OrdKanalen dig via mail för att informera om fraktkostnaden. Om du inte accepterar den avbryter vi beställningen.

Betalning
Du får en faktura via mail och när den är betald skickas leveransen. Betalning sker till OrdKanalens Swish- eller bankgironummer. En bekräftelse visas i din Swish-app eller på ditt bankkonto (beroende på betalningsmetod).

Leverans
Större försändelser skickas med paketleverantör, exempelvis DHL eller PostNord. Enstaka böcker skickas i vadderad påse med PostNord, vilket normalt innebär 1-2 dagars leveranstid efter att betalningen är synlig på OrdKanalens konto. Notera att förseningar kan förekomma inom fraktkedjan.

Om en beställning läggs en fredag eller helg, skickas försändelsen tidigast samma vardag som betalningen är synlig på OrdKanalens konto.

Leverans sker till den adress som uppges vid beställningen. Var noga med att skriva rätt.

OrdKanalens integritetspolicy
Klicka här för att läsa integritetspolicyn (nytt fönster öppnas).

Ej uthämtad försändelse eller felaktig leveransadress
Har leveransen skett till ett uthämtningsställe och du sedan inte hämtar ut den, faktureras du kostnaderna för returfrakt, expeditionsavgift och hanteringsavgift. Detsamma gäller om felaktig leveransadress har angetts och försändelsen kommer i retur till OrdKanalen.

Ej uthämtad försändelse häver inte köpet eftersom du enligt lag ska meddela nyttjande av ångerrätten inom 14 dagar och då själv återsända varan. Se avsnitten “Ångerrätt” och “Returer”.

Ångerrätt
Jag hoppas att du är nöjd med ditt köp. Skulle du ändå inte vara det, gäller ångerrätt i 14 dagar från det att boken/böckerna har anlänt till dig eller ditt uthämtningsställe. Inom denna period måste den/de i så fall returneras och OrdKanalen informeras. Det finns en ångerblankett på Konsumentverkets webbplats att skriva ut och fylla i, men det går också bra att fylla i samma uppgifter på OrdKanalens kontaktsida. Bevis på köpet (exempelvis fakturanumret) kommer att efterfrågas och det måste klart framgå att du ångrar dig. Boken ska vara både oskadd (i nyskick) och oläst vid ankomsten till OrdKanalen. Om den läses, skadas eller kommer bort på grund av att du är vårdslös, förlorar du ångerrätten.

Dina rättigheter som konsument på webben, inom EU

OBS: köp av bok som har signerats med ett namn kan ej ångras.

Du betalar själv returfraktkostnaden. Se även avsnitt “Returer”. Återbetalning till dig sker utan onödigt dröjsmål och senast 14 dagar från och med den dag som den oskadda och olästa boken har kommit i retur till OrdKanalen.

Returer
Om du returnerar boken för att du ångrar köpet, är det du som står för returfraktkostnaden. Se även avsnitt “Ångerrätt” (ångerfristen är 14 dagar). Returen ska skickas som brev eller paket (beroende på storlek), inte mot postförskott eller efterkrav. Returadressen är:
OrdKanalen AB
Mässans gata 10, Box 5243
412 51 Göteborg

Utebliven betalning
Inkassogram hanterar OrdKanalens inkassoärenden vid exempelvis utebliven betalning för returer.

Transportskada
Har boken/böckerna skadats vid transporten till dig ska det anmälas till ditt utlämningsställe. Dit tar du med både varan och emballaget för att göra en skadeanmälan.

Force Majeure
OrdKanalen tar inte ansvar för förseningar, fel, indirekt skada eller förlust till följd av omständigheter utanför OrdKanalens rådande, och ska då inte stå skadeståndsskyldig. Exempelvis vid arbetskonflikt, eldsvåda, översvämning, explosion, naturkatastrof, olyckshändelse, krig eller krigsfara, större störning av allmän ordning, sabotage, myndighetsbeslut eller utebliven leverans från leverantör.

OrdKanalen AB är godkänt för F-skatt.

Tillbaka till bokbutiken