Webbas Studio – kursen Klientvinnande hemsida

Detta är ett referensexempel som visar hur en lång intervjuartikel kan se ut när ett företag vill presentera både kunden och tjänsten ordentligt. Jag har intervjuat en nöjd kund som gått en kurs och som använder flera tjänster på Webbas Studio.

High five!

Denna artikel är SEO-optimerad. Du kan ange vilka nyckelord och fraser du vill ha med i din artikel. Klicka här för att läsa mer.

Onlinekursen Klientvinnande hemsida har steg för steg-guider, mallar och support för den som på egen hand vill kunna skapa en egen hemsida som inte bara agerar visitkort utan även jobbar för en och säljer in tjänsterna.

Kunden Nicole har köpt onlinekursen Klientvinnande hemsida, och fick samtidigt lära sig Webbas plattform och de funktioner som ingår för att hemsidan ska fungera som ett marknadsföringsverktyg. Hon har bland annat börjat använda e-postmarknadsföring och bokningskalender för att regelbundet samla in leads som ska leda till kunder.


Skapa din egen klientvinnande hemsida – en kurs med steg-för-steg-guider, mallar och personlig support

Nicole Soraya kallar sig multipassionerad soloprenör. Hon bor och verkar i skogarna i Jämtland, men hjälper andra entreprenörer över hela landet med att tydliggöra, stärka och lyfta sina personliga varumärken. Framförallt gillar hon att hjälpa multipassionerade kvinnor som kanske inte insett kraften i breda erfarenheter eller i att brinna för mer än en sak. Den som hoppar mellan olika utbildningar eller jobb betraktas ofta som svag eller velig, men Nicole fokuserar på möjligheter och fördelar. Hon utbildar i storytelling, digital marknadsföring och personal branding, både i egen regi och på Leksands Folkhögskola.

Hur blev du medveten om att du är multipassionerad och inte velig?

Om någon frågade mig som barn vad jag ville bli när jag blir stor, var det svårt att välja en sak. Jag hade så många intressen och drömjobb att mitt svar ofta blev som en lång lista. Folk tyckte säkert jag var velig och obeslutsam, men jag har helt enkelt alltid brunnit för många olika saker.

Vi lever i ett samhälle där vi på många sätt stöps i samma form, där skolan lär oss att tänka på ett visst sätt, där vi förväntas staka ut en viss väg som ryms inom samhällsnormen och där det sällan premieras att sticka ut för mycket eller att inte kunna rätta in sig i ledet. För mig har det alltid varit otroligt svårt att rätta in mig i ledet, känna mig ”normal” och dessutom ”nöjd” och tillfreds med det liv som anses vara normativt. Jag vantrivdes, blev uttråkad och ville vidare från massor av arbetsplatser. Ibland undrade jag vad det var för fel på mig och jag kände mig lite malplacerad och konstig. När jag var yngre kunde jag inte sätta fingret på det, men det fanns alltid där, något som skavde inom mig.

Efteråt har jag förstått att jag varit understimulerad på alla jobb. Jag saknade riktning och stimulans och hade ingen känsla av att ägna mina arbetsdagar åt något riktigt meningsfullt. Jag pressade liksom på och fortsatte försöka göra ”som man ska göra”, som en duktig flicka, trots att det skavde. Allt det här bidrog till att jag ”brände ut” mig.

En dag snubblade jag över ett TED talk på Youtube där Emily Wapnick pratar om att vara multipassionerad, och då kände jag att ”Shit, det är ju vad jag är”! Det fick mig att gå vidare med vem jag egentligen är och börja lägga upp mitt liv som det passar mig. Det finns många fördelar med att vara mångsidig och ha lätt för att anpassa sig till nya situationer, och nu är min lista med kompetenser både lång och bred.

Vad fick dig att vilja skapa din egen hemsida och köpa Webbas Studios kurs Klientvinnande hemsida, istället för att anlita en webbdesigner?

Jag ville gärna bygga min hemsida själv, både för att det är kul och för att jag gillar den kreativa friheten. Och jag är alltid pigg på att vidareutveckla mina kunskaper. Webbdesign var inte helt nytt för mig, däremot strategisk webbdesign och det strategiska arbetsflödet för att skapa den. Jag ville lära mig att på ett mer effektivt sätt skapa strategiska och säljande hemsidor som ger kunderna en smidig och bra upplevelse hela vägen, och som jobbar åt mig.

Kursen kan också vara en utmärkt väg att gå för den som har en lägre budget, till exempel en nystartad företagare, istället för att anlita en webbdesigner.

Hur ville du utveckla din verksamhet med den nya hemsidan?

Jag insåg att jag behövde en ny och mer komplett hemsida någonstans där allt kan kopplas ihop på ett och samma ställe. Förut har det krävts flera olika plattformar och konton och jag var trött på det. Så när andra pratade gott om Webbas Studio blev jag nyfiken, också för att det är en svensk kvinna som driver det. När jag följt henne i sociala medier ett tag hoppade jag på kursen.

Vad tänkte du om att en svensk kvinna driver Webbas Studio?

Som företagare har jag gjort ett aktivt val och ställningstagande att rikta mig mot kvinnliga företagare och ledare. Det behövs fler kvinnor i ledande positioner, precis som det i världens företagsklimat behövs mer empati snarare än vassa armbågar. Jag vill bidra till att lyfta, stärka och stötta andra kvinnliga företagare, så för mig är det ett väldigt naturligt och självklart val att handla av andra kvinnliga företagare när jag har möjlighet.

Jag började följa Emma i sociala medier och gillar att hon är personlig och gärna visar upp sig som person. Man vill att det ska gå bra för henne! Jag ville lära känna henne som företagare och lyfta henne ännu mer, om så bara genom att köpa en kurs. Man vill ju handla av den man gillar och känner förtroende för. Men hon har också tagit fram en förbannat bra produkt.

Har du inspirerats till nya steg i företagets eller din personliga utveckling nu?

Ja, absolut, särskilt för att jag såg nya möjligheter med plattformen. Jag hade funderat på att ta fram onlinekurser tidigare, men först nu blev det av. Emmas kurs är ju byggd i samma miljö, och det hjälpte mig att se hur mina onlinekurser skulle kunna funka. Nu vågar jag satsa lite mer med hjälp av hemsidan.

Vad ingår på din nya hemsida?

Kontaktformulär, bokningskalender till några av mina tjänster och en säljtratt (funnel) där jag skapat mitt online-coahingprogram, där man guidas steg för steg till information, bokning och betalning och sedan landar på kurssidan. Det finns flera betalningslösningar att välja mellan. Jag använder Webbas inbyggda CRM-system för kundhantering, samt det inbyggda systemet för e-postmarknadsföring.

Hur lång tid tog det att bli klar med allt?

Jag började bygga hemsidan väldigt snabbt, men sedan kom annat emellan så jag blev klar först efter några månader. Det är bra att man kan jobba i sin egen takt, men följer man kursplanen och skriver sina texter under tiden tar det 6 veckor enligt det tidsschema som Emma räknat ut för sina kursmedlemmar. Det finns förinspelade videofilmer och en Facebook-grupp där man kan diskutera med andra kursdeltagare.

Vilken del i kursen gillade du bäst?

Jag tycker alltid det är kul med design och sådant! Men det jag hade mest nytta av var nog delarna om teknisk automatisering och hur man ska tänka strategiskt. Jag blev mer medveten om hur jag skulle undvika att fastna i att bara designa något som var snyggt utan att tänka på det strategiska. Man behöver en plan för kundresan.

Var det lurigt att gå igenom kursen och följa instruktionerna?

Nej, den är ganska enkel och rättfram och det finns en väldigt tydlig strategi och road map. Mina domännamn krånglade och det hade ju inte med kursen att göra, men Emma hjälpte mig med det. Man får så bra service och hon finns alltid där för en. Även efter kursen. Jag vet inte om jag någonsin tvivlade, för jag visste att jag skulle få hjälp om något skulle krångla. Har man inte byggt mycket hemsidor själv tror man kanske att det ska vara väldigt svårt, men den här kursen gör det superenkelt att bygga en supersnygg och proffsig hemsida. Man behöver inte kunna något alls, det vore snarare en bedrift att lyckas skapa en ful hemsida på Webbas.

Vad har du fått för resultat av att gå kursen?

Jag får många fler leads genom hemsidan, även för att jag kan sköta nyhetsbrev och hantera lead magnets genom den. Allt är samlat och lätt att jobba med och jag sparar mycket tid och energi på att automatisera olika saker. Jag behöver inte göra så mycket manuellt längre, och det är värt varenda krona. Men det är så kul att vara inne på plattformen och hålla allting uppdaterat.

Läs fler intervjuartiklar eller kontakta mig.

Besök Nicoles hemsida

Besök Webbas Studio