Haj Agency – ett lyckat uppdrag

Detta är ett referensexempel som visar hur en lång intervjuartikel kan se ut när ett företag vill presentera både kunden och tjänsten ordentligt. Jag har intervjuat en nöjd kund som köpt en tjänst av webbyrån Haj Agency.

High five!

Notera att denna artikel inte är SEO-optimerad, men du kan ange vilka nyckelord och fraser du vill ha med i din artikel. Klicka här för att läsa mer.

Webbyrån Haj Agency har utvecklat Besiktningsföretagets nya hemsida. Haj Agency är skickliga på design, användarvänlighet och backend.


Besiktningsföretaget – modernt, personligt och professionellt

Om Besiktningsföretaget

Patrik Sandesjö och William Carlsson startade Besiktningsföretaget 2017, i syfte att hjälpa privatpersoner med besiktningar av bostäder som skulle köpas eller säljas. Idag erbjuds även byggföretag, mäklare, advokater, fastighetsägare och bostadsrättsföreningar ett stort urval besiktningstjänster och helhetslösningar för fastigheter.

Besiktningsföretaget är en modern organisation med det lilla företagets flexibilitet och det stora företagets resurser. Besiktningsexperterna är handplockade och finns i hela landet. Alla har dokumenterad erfarenhet och är certifierade, opartiska och noggranna. På huvudkontoret i Göteborg servar projektledare, kundtjänst, administration och ekonomiavdelning för att hela kundresan ska vara enkel och smidig. Den nya webbsidan har utvecklats av Haj Agency och är smidigt synkad till kundsystemet. Den är en viktig del av kundresan och guidar besökaren till en avdelning för privatpersoner, bostadsrättsföreningar eller företag. Där finns bland annat information om när respektive tjänst är relevant och vad den innebär, vad som ingår i arbetet och hur processen ser ut. Det är tydligt att Besiktningsföretaget månar om kunderna även på webben.

Patrik Sandesjö, VD

Vad har du för arbetsuppgifter på Besiktningsföretaget?

Jag startade företaget med min kompanjon William Carlsson, och gör i stort sett allt utom att besiktiga. Det kan vara att jobba i kundtjänsten, på ekonomisidan eller med bokningar. Och ibland får jag vara jurist.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Det är kul att ha varit med hela vägen från idé till vad vi har idag. Nu rullar allt på och går bra, men vi jobbar på att utvecklas vidare. Det är kul att hitta nya vägar och se vad vi kan förändra, förbättra och utveckla. Och att det ger resultat. Vi är ett gott gäng som arbetar ihop, alla är delaktiga och brinner för det vi gör. Nu är vi 10 i organisationen som samarbetar med 30 besiktningsexperter runtom i landet, men känslan är att vi alla är i samma gäng.

Hur hamnade du i branschen?

Jag är en ganska ohändig man och har ingen bakgrund i branschen. Men William hade kontakter och såg att det fanns mycket att utveckla på marknaden. En mer sammanhängande kundupplevelse, tjänster som är lättare att förstå och en smidig kontakt och kommunikation mellan kunder och företag. Ett personligt bemötande från den allra första träffen till den avslutande besiktningen, fasta priser och tider och hyggliga avbokningsregler gjorde att vi växte. Vi har funnits där för våra kunder för att hjälpa dem, inte för att köra över dem med tekniska begrepp. Besiktningsmännen som vi anlitar beskriver saker på ett enkelt sätt, så att både vi och kunderna förstår vad det handlar om. Det vi egentligen säljer är trygghet, det visar vi med allt vi gör.

Vad är det lurigaste med ditt jobb?

Att hus är väldigt komplexa. Vi förväntas vara, måste vara och är också noggranna i allt vi gör. Kunderna står inför ett stort problem eller beslut som kan handla om deras livs största affär. Ett fel i arbetet kan skapa problem för oss, men framför allt för kunderna. Det kan leda till ekonomisk skada, personligt lidande och obehag under lång tid. En jobbigare vardag, helt enkelt. Därför måste vi hela tiden vara på tårna och tänka på att även om vi gör några tusen besiktningar per år så är varje enskild besiktning väldigt viktig. Vi får aldrig bli lata, vi måste ge varje kund den omtanke som den förtjänar.

Minns du någon särskild händelse lite extra?

Ens första besiktning är nog alltid speciell. Då var vi noviser, men det gick bra. Sedan har vi varit med om mycket längs vägen, sådant som har bitit sig fast. Jag minns särskilt en kvinna som någon hade lurat på ett hus som var helt förstört. För henne var det ett drömprojekt som blev en mardröm. Entreprenören var försvunnen, huset ofärdigt och pengarna slut.

Den nya webbsidan

Vad var avgörande för beslutet att skaffa en ny webbsida?

När vi startade företaget började vi med låg budget, så vi byggde hemsidan själva med hjälp av YouTube och olika tutorials. Efter tre år hade vi vuxit som företag och kände att den inte hängt med. Den matchade ett mindre lokalt företag och gav fel intryck.

Hur hittade ni Haj Agency och vad gjorde att just de fick uppdraget?

Vi kom i kontakt med Amelie på Haj Agency när vi var med i samma företagsnätverk med många olika branscher, och fick bra kontakt direkt. Hon har en annorlunda och intressant historia och syn på hur en hemsida ska funka utifrån hur kunden upplever den. Många andra tänker bara på det tekniska.

Hur såg resan ut?

Tre år efter att vi byggt den första hemsidan rebrandade vi hela vår digitala och analoga profil. I samma veva fick vi kontakt med Amelie och då kom hemsidan med på ett naturligt sätt. Haj Agency anpassade sidan till vår nya grafiska profil och hjälpte oss att uttrycka vilka vi är nu och att kundens trygghet är viktig. De har varit jätteenkla att jobba med hela tiden.

Framför allt har vi haft kontakt med Benjamin, som är otroligt serviceminded och lösningsorienterad och som svarade snabbt om vi fick problem med något. Många experter kan vara ganska fyrkantiga, men vi fick kreativa förslag på lösningar. Det är kul att Haj Agency också utgår från vad kunden vill ha och behöver och delar med sig av sin expertis. De har verkligen velat förstå vilka vi är och vad vi vill och vad våra kunder behöver.

Fanns det några särskilda utmaningar och hur tog ni er igenom dem?

Det finns det väl alltid, men det var ett pågående arbete, en process, de slängde inte bara något i knäet på oss. Det var lurigt att få hemsidan att synka med kundsystemet, som är väldigt viktigt för oss, men det löste Benjamin snabbt och galant.

Hur har den nya hemsidan påverkat ert arbete?

Den är helt synkad med kundtjänstsystemet, så kontakt-, support- och ärendehanteringen är snabbare nu. Och konverteringen har ökat.

Hur har kundresan förändrats?

Jag tror att första intrycket är väldigt viktigt. Den som behöver våra tjänster kan se att vi är seriösa och vill hjälpa dem och finns med hela vägen om det uppstår frågor eller problem. Det märks på de höga betyg vi får när kunder lämnar omdömen.

Hur upplever du förändringen?

Det är klart att den gör det enklare. Jag har levt med företagandet dygnet runt i fem år nu och det är en trygghet för mig att tjänsterna vi levererar är riktigt bra. Jag får självförtroende att prata om dem och räcka ut en hand när jag vet att allt är bra. Jag är stolt över företaget, våra tjänster och medarbetare och får energi att fortsätta utveckla det.

Vad har ni för råd till andra som är i samma situation som ni var?

Det är värt att investera i sin digitala profil och hemsida. I längden är det dyrare med allt man förlorar på att inte göra det! Ibland kan jag bli förvånad över att företag fortfarande inte inser hur deras digitala profil påverkar vilket intrycket målgruppen får. Jag beställer inte från en hemsida som verkar oprofessionell. De får ingen chans att visa att företaget är riktigt bra om besökarna vänder i dörren för att det verkar lika dåligt som hemsidan. Det kostar mer än att ta fram en bra hemsida som ökar konverteringen. Men jobbet måste göras av en leverantör som engagerar sig i sina kunder och förstår vad de vill ha och behöver.

Läs fler intervjuartiklar eller kontakta mig.

Besök Besiktningsföretaget

Besök Webbyrån Haj Agency